Lustrum Jeugdwedstrijd verslag

Topdag!

Zondagmiddag 3 september, een prachtige nazomerdag met een mooi zonnetje en een zeer uitnodigende lege baan.

Her en der scharrelen enkele jeugdleden al rond het clubhuis, lustrumversiering overal aanwezig, paar leden met iets kleinere oogjes..…

Bij de wedstrijdtafel as always bij de jeugdevents een stralend duo in de vorm van Ingrid en Annette, die met veel enthousiasme iedereen welkom heten. Naast de gangbare plichtplegingen kregen alle flights echter ook een stuk draad dat op een kunstige wijze bij elkaar werd gehouden door een paperclip. Wat moesten we daar nu weer mee? Maar gelukkig kwam al snel een uitleg, naast dat we de, bij jeugdwedstrijden ondertussen zeer bekende hoeksome spelvorm, gingen spelen, was er op ingenieuze wijze bepaald hoeveel meter draad een specifieke flight zou krijgen. Deze draad was te gebruiken om een bal te verleggen en zelfs om een bal uit te holen! Ontzettend lollig idee! De lengte van het draad varieerde van 17 meter tot 2 meter!DSC07294_resultaat

Shotgun start en weg waren de alle flights!

Alle registers werden opengetrokken, er waren direct veel levendige discussies tussen flight genoten wanneer er nu wel of niet draad verbruikt mocht worden. Was dat polletje nu dusdanig erg dat er een stuk draad aan opgeofferd moest worden of niet? Gaan we op eigen kracht de bunker uit of met de draad? Vaak zagen we kruipende vaders over een green met een rolletje draad en een schaar op aanwijzing van zijn zoon natuurlijk zonder te sjoemelen de juiste lengte afknippen. Sommige wat onhandige spelers die veel draad mee de baan in hadden gekregen maakten daar op de 2e hole al een grote puinbak van, zodat ze de hele wedstrijd bezig waren om de kluwen draad te ontwarren……zeker te weinig gehaakt vroeger! Gaandeweg het einde van de wedstrijd werd er meer en meer gerekend door de teams en werd er wat ruimer met de draad omgegaan. Door sommigen zelfs dusdanig ruim dat er op de laatste hole soms nog een stukje draad in een leaseconstructie (dank aan onze flightgenoten Leendert-Jan en Gijs!) moest worden gestopt om toch tot de gewenste draw te komen! Al met al een erg leuk concept dat we waarschijnlijk nog wel een keer terug gaan zien!DSC07276_resultaat

Op het clubhuis aangekomen hebben we met alle flights samen met de voltallig aanwezige lustrumcommissie de Lustrumfilm bekeken, gemaakt door de Rob en Greetje Lousberg. Erg leuke film met veel van de jeugdleden! Vervolgens snel weer de zon in naar het terras alwaar de prijsuitreiking plaats vond door Ingrid en Annette. Speciale vermelding waard was natuurlijk de 3e generatie flight van mevrouw van Wensen met haar kleinzoon Wouter die zich kranig hadden geweerd in deze Hoog Soerense kluwen! Vooraf was er bij de betere handicappers grote zorg ontstaan toen deze spelvorm zich onthulde, want daar waar vader en zoon beide een beste handicap hebben zouden ze verdomd weinig draad krijgen en daar waar de mix handiger was zouden er kilometers draad te vergeven zijn! Deze zorg bleek ongegrond! Na een zeer spannende eindstrijd op de 2e hole bleken Robert en Tom van Balen net te sterk voor Marcus en Lloyd Hunter. De 3e prijs ging naar Mikel Hylkema en Luc van Dam. Er waren fantastische prijzen voor alle plaatsen georganiseerd, zodat iedereen even in het zonnetje werd gezet. Nadat Annette de eerste prijs had uitgereikt aan Robert en Tom kregen ze ook nog uit handen van de voorzitter van de Lustrumcommissie, Koos Giesen een prachtig beeld ter nagedachtenis aan deze mooie lustrumwedstrijd!DSC07293_resultaat

Het groene ei van Laurence en Natasja ging vanaf dat moment hele lekkere dingen klaarmaken waar we met zijn allen nog een lange tijd aan een hele lange tafel buiten op het terras van genoten hebben, veel dank weer voor de goede zorgen!

Na nog een kleine hilarische wedstrijd afslaan en chippen op de 1e gingen we met een heel goed gevoel en veel plezier weer richting huis, mijmerend over de draadjes en de juiste strategie!

Dank Ingrid en Annette en tot snel!

Hidde en Hans-Bart Zuidema