Dames 1 zonnig van start

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver. In heerlijk lenteweer reden we naar het landgoed van Haarzuilens om op golfclub De Haar onze eerste competitiewedstrijd te spelen. Wist u dat golfclub De Haar afgelopen week eindelijk toestemming heeft gekregen om naar een 18-holes baan te gaan? Onze tegenstandsters waren er helemaal vol van.

Helaas was onze eerste single, Annemarie Hondius, geblesseerd ondanks haar zeer voorspoedige revalidatie, maar we hadden een super invalster, Henny Grootkerk!
We zitten dit jaar in een poule van 4 teams, dus elk team speelt een keer op haar eigen baan en ook een keer (op een andere baan) een vriendschappelijke wedstrijd. We zijn dus ook al na 4x klaar met de competitie. Voor Ellen Ditzel haar eerste jaar in dames 1, maar ze voelt zich al helemaal thuis bij ons en wij bij haar, zo getuige deze foto die Ellen maakte van ons team op de driving range.

0Onze eerste wedstrijd was dus meteen tegen de thuisploeg De Haar. Een gezellige, maar geduchte tegenstandster, weten we van eerdere jaren dat wij tegen elkaar speelden. Na de foursomes, ja die spelen wij nog, hadden we 2 punten gescoord. Na de lunch vol goede moed de baan weer in. Helaas verloren we met 14-4, maar bijna alle potten eindigden op de 17E of de 18e hole! Henny, fantastische score: je won de foursome en je single!
Komende zondag hebben wij voordeel: dan spelen we thuis tegen het Rijk van Nijmegen.

Annette van Walt Meijer, Dames 1