Algemeen

De Veluwse Golf Club heeft in haar activiteiten speciale aandacht voor jeugdgolf. Wekelijks krijgen zo’n 40 jeugdige golfers hun golfles en maandelijks organiseert de jeugdcommissie wedstrijden of andere leuke activiteiten. Voor een jeugdlid dat kennis wil maken is er oefenmateriaal.
Naast de lessen wil de jeugdcommissie haar jeugdleden in staat stellen een clubhandicap te halen en vervolgens een officieel handicap bewijs (EGA-hcp).

Het totale traject bestaat voor een beginnend jeugdlid uit 3 stappen:

1) Het verkrijgen van voorlopige baanpermissie
2) Het behalen van een clubhandicap
3) Het behalen van een officiële handicap (EGA-hcp).

Een van de doelstellingen van de jeugdcommissie is haar leden klaar te stomen voor de jeugdcompetitie.

Jeugd- en juniorenlidmaatschap en contributie

De Veluwse Golf Club kent:
1) Jeugdleden zijn de leden tot 21 jaar, waarvoor een jaarlijkse contributie van € 230 (plus een NGF contributie van € 8,20) van toepassing is. Voor het lespakket van 16 lesuren (incl. inschrijving voor 4 wedstrijden) betaalt men aanvullend € 115,00.
2) Juniorleden zijn de leden van 21 tot 32 jaar, waarvoor men een jaarlijkse contributie van € 350 (plus een NGF contributie van € 17,50) betaalt.

Lessen zonder lidmaatschap

Met ingang van 2016 kent de Veluwse Golf Club voor jeugdigen de mogelijkheid om kennis te maken met de golfsport. Dit houdt in dat men kan lessen, zonder dat men lid hoeft te worden. De kosten hiervan bedragen € 160,00 per jaar en men kan deelnemen aan de 16 jeugd-groeps-lessen.