Lustrum 2017

Sponsoren feliciteren jarige VGC

Een aantal van onze sponsoren heeft zich aangemeld om ons lustrum te sponsoren. Daar hebben zij onder andere hun naamsvermelding in het lustrumboek voor gekregen. Met de inzet van Wilko Lobeek zijn er voor twee van deze lustrum-sponsoren twee korte filmpjes opgenomen. Het zijn Rond en Autohaas die de jarige Veluwse Golf Club feliciteren.

Zie onderstaande links:

 

 

Logo Lustrum

Nog een paar weken en dan is het zover ………..

Zondag 27 augustus – Par-3 Cross Country Preuvenement wedstrijd
Zoals u allen hebt kunnen lezen start onze Lustrumweek op zondag 27 augustus met een Cross Country Preuvenement wedstrijd. Een feestelijke wedstrijd met 18 par-3 holes, waar veel mensen aan mee kunnen doen. U wordt ingedeeld in flights met 2 teams van 3 personen. Tijdens deze wedstrijd beleeft u de Veluwse Golfclub helemaal anders! Dit kan beteken dat u kriskras door de baan loopt en op de meest bijzondere plaatsen afslaat en uitholt. We starten deze wedstrijd om 12 uur met een shotgun. De gezellige aanvulling van deze wedstrijd is o.a. de heerlijke hapjes en drankjes die in de baan geserveerd gaan worden. Deze wedstrijd is voor alle leden een bijzondere ervaring; voor oud(er) en jong(er) en voor zowel de hoge als lage hcp-er. Iedereen kan meedoen! Dus schrijf je zo spoedig mogelijk in!
Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd inclusief hapjes en drankjes bedraagt € 10,- pp.

Maandag, Dinsdag en Donderdag – Rabbits, Herendag en Damesdag
De wedstrijden van de Rabbits op maandag, de Herendag op dinsdag en de Damesdag op donderdag worden georganiseerd door de desbetreffende commissies en staan op 28, 29 en 31 augustus eveneens in het teken van het Lustrum. De bijzondere hoofdprijs bij deze wedstrijden wordt door de Lustrumcie ingevuld.
Het inschrijven voor deze wedstrijden wordt door betreffende commissies zelf geregeld.

Woensdag 30 augustus – ZAC wedstrijd met lichtgevende ballen plus barbecue
Op 30 augustus wordt een bijzonder ZAC-lichtballen 9 holes par-3 wedstrijd georganiseerd. Wij ontvangen u deze avond graag vanaf 18 uur voor de barbecue en gezellige muziek. Rond 20:30 uur gaan we met 9 flights van 6 man de baan in. Voor deze wedstrijd kan men zich als team van 2 personen inschrijven. De wedstrijd wordt samen met de ZAC-commissie georganiseerd.
Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- pp inclusief barbecue.

Vrijdag 1 september – Relatiedag
Op deze dag gaan wij als Veluwse Golf Club onze relaties en lustrum-sponsoren ontvangen. De 9-holes golfwedstrijd start om 14:00 uur met een shotgun. Ook is er deze middag voor genodigden de mogelijkheid om deel te nemen aan een golfclinic. Na de wedstrijd en clinic ontvangen wij onze gasten voor een aangeklede borrel.

Zaterdag 2 september – Invitatiedag Lustrum wedstrijd
Voor deze dag kunnen onze leden een introducé uitnodigen, waarmee u gezamenlijk deelneemt aan een 9-holes wedstrijd. We starten de wedstrijd om 11 uur met een shotgun. De wedstrijdvorm is een “four ball best ball”, waarbij 14 flights van 4 personen kunnen deelnemen, ofwel max 56 deelnemers.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- voor 2 personen inclusief een hapje en drankje.

Zaterdagavond 2 september – Lustrum Gala
Voor het Diamanten Lustrumgala heeft u reeds een uitnodiging via de mail ontvangen.
Onze leden en partners zijn allemaal van harte uitgenodigd om dit spectaculaire gala bij te wonen. De Lustrumcie zou het zeer op prijs stellen indien u zich aanmeldt voor 15 augustus door € 12,50 pp over te maken op de rekening van de Veluwse Golf Club IBAN
NL75 ABNA0620149892 ovv naam/namen en Lustrum Gala.

Zondag 3 september – Lustrum Jeugdwedstrijd
De lustrumweek sluiten we af met een invitatie wedstrijd voor onze jeugd. Onze jeugdleden kunnen daarvoor vrienden, vriendinnen, ouders etc uitnodigen. De wedstrijd start om 13 uur met een shotgun en wordt verder georganiseerd door de Jeugdcommissie m.m.v. de Lustrumcommissie.

Inschrijven voor Lustrumwedstrijden
Passend binnen het recent aangescherpte inschrijfbeleid van de VGC kunt u zich 3 weken vooraf aan de betreffende lustrumwedstrijd op de VGC site inschrijven; d.w.z. te beginnen met Cross Country Preuvenement wedstrijd vanaf zondag 6 augustus, etc.

De Lustrumcie hoopt veel leden en natuurlijk ook onze kennismakers te mogen ontvangen in de baan en op het Gala.

Met vriendelijke groet,

De Lustrumcommissie
Koos Giesen (vz)
Jacqueline Hardenbol
Ellen Twilt
Jacqueline Verhoeff
Marinus Ditzel
Huub van Riggelen
René Wever.

Lustrumnieuws

Lustrumnieuws: Nog 47 nachtjes slapen en dan ………
Over een kleine twee maanden gaan we onze lustrumweek beleven, maar voordat het zover is toch nog een paar laatste nieuwtjes en feitjes.

Uitnodiging Lustrum Gala
Eind juni hebben alle leden met de mail de uitnodiging voor het Lustrum Gala ontvangen. Naar aanleiding van een nagekomen vraag willen wij als Lustrumcommissie laten weten dat natuurlijk ook de partners van onze leden van harte welkom zijn op deze Lustrum Gala avond. De poster van het Lustrum Gala met alle verdere info staat onder het Lustrumnieuws op de site.

Inschrijven wedstrijden Lustrumweek
Met de WHC hebben we afstemming gehad over de wedstrijden en inschrijvingen hiervoor op onze site. Eind juli zal de Lustrumcommissie een toelichting per lustrumwedstrijd op de site plaatsen, waarna men zich vanaf zondag 6 augustus dwz 3 weken vooraf aan de lustrumweek op de site kan aanmelden. Alle details van de wedstrijden en de gekozen lustrum invulling wordt dan helemaal duidelijk gemaakt. Nb de eerder gebezigde inschrijfdatum van 1 augustus wordt bij deze 6 augustus.

Foto’s winnende teams 60 holes wedstrijd
In de eerdere foto serie van de 60 holes wedstrijd waren de winnende teams niet opgenomen; nu dus wel.

De jeugd en ons lustrum
In de eerste opzet gingen wij als Lustrumcommissie uit van een lustrumweek die doorliep tot en met het Lustrum Gala op zaterdag 2 september. Vandaar dat in sommige uitingen de data van 27 augustus tm 2 september staan. Maar in afstemming met de jeugdcommissie gaat zondag 3 september een speciale lustrum wedstrijd voor onze jeugd en vrienden / vriendinnen / ouders / etc. worden. Verdere informatie over de invulling van deze zondag volgt nog.

Het Lustrumboek
Tijdens de 60 holes wedstrijd is aan ons ere-lid Aaik Grijsen het 1e exemplaar van het lustrumboek uitgereikt, waarvan we ook nog een prachtige foto hebben. Zoals eerder meegedeeld kunnen alle VGC leden hun exemplaar van het Lustrumboek bij het secretariaat ophalen.

Gala annonce

 

 

 

 

 

 

 

VGC_kaart_lustrum (5) def versie

 

 

Pre-lustrum wedstrijd 60 holes

Zaterdag  24 juni is de aftrap van de festiviteiten rond ons 60 jarig lustrum.

De 60 holes wedstrijd is een soort estafette, waarbij ieder teamlid 10 holes speelt. Bijgaand tref je de startlijsten aan. We hebben er een gezellige mix van gemaakt. We spelen 10 holes stableford, waarbij je op elke hole het aantal slagen krijgt die je normaal per hole krijgt (als je alleen de eerste 9-holes speelt). Voor de hogere handicaps is het maximaal aantal slagen twee per hole (maximaal 18 slagen over 9 holes). De hole waarop je start moet je als 10e hole nog een keer spelen. Is dit een par 4, dan mag je in je eindscore je slechtste score op een par 4 laten vallen. Start je op een par 3, dan schrap je in je eindscore je slechtste score op een par 3. Alleen de teeboxen van hole 1 t/m 9 worden gebruikt. Uiteindelijk levert elk teamlid op zijn kaart een stablefordscore in over 9 holes. Bij de spelers met minder wedstrijdervaring is er altijd iemand in de flight die kan helpen met het invullen van de scorekaarten.

Inschrijven vooraf
Zoals bij alle shotgun wedstrijden word je ca. 30 minuten vooraf aan je starttijd in het clubhuis verwacht om je bij de wedstrijdleiding te melden en je scorekaart en een lustrum golfballetje in ontvangst te nemen. Omdat het een estafette wedstrijd betreft, is het de bedoeling dat iedereen tegelijk 15 minuten vooraf aan z’n starttijd vertrekt van het clubhuis naar haar/zijn start-hole.

Veiligheid en een vlot tempo in de baan zijn belangrijk!
Probeer de 10 holes in 2 uur te spelen. Wanneer de 2 uur verstreken zijn, mag je de hole afmaken die je aan het spelen bent. Verlaat aan het eind van de ronde de baan zo snel mogelijk, langs de paden van hole 2/5 en de driving range/hole 9. Zodat de volgende ronde op tijd van start kan gaan.

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt € 2,50
Er is een prachtige prijzentafel waar om gestreden gaat worden. Naast een leuke wedstrijd organiseren we op deze dag ook een feestelijke avond met een heel bijzondere muziekinvulling, en bieden u een hapje en een drankje aan. De Witte Juffer organiseert deze avond een Indische maaltijd voor € 12,50, waarvoor men zich via de site kan aanmelden.

Het zou leuk zijn als het hele team aanwezig kan zijn bij het binnenhalen van de laatste flight. Om 20.30 uur zal Huub van Riggelen aan ons ere-lid Aaik Grijsen het prachtige 1e lustrumboek uitreiken. Daarna volgt rond 21.30 uur de prijsuitreiking en kunnen we nog genieten van een mooie avond met elkaar.

Teams voor de pre-Lustrumwedstrijd
Pre-lustrum wedstrijd startlijst 8.00 uur
Pre-lustrum wedstrijd startlijst 10.15 uur
Pre-lustrum wedstrijd startlijst 12.30 uur
Pre-lustrum wedstrijd startlijst 14.45 uur
Pre-lustrum wedstrijd startlijst 17.00 uur
Pre-lustrum wedstrijd startlijst 19.15 uur

Lustrum holes

Het zal u niet ontgaan zijn dat er veel aandacht is voor het Lustrum van onze club. Als commissie proberen we er dan ook alles aan te doen, maar het gaat om de details. We werden dan ook zeer aangenaam verrast door de stickers in de cup-houder van de holes. Daarvoor willen we de greenkeepers hartelijk bedanken voor dit geweldige initiatief. Andre, Jan en Harry.IMG_0914_resultaat

Het ziet er geweldig uit!

Lustrum-nieuws: Nog 80 nachtjes slapen ………………………..

Onze lustrumweek gaat er nu snel aankomen en het programma daarvan is op meerdere plaatsen in ons clubhuis als poster opgehangen. Een maand vooraf aan de lustrumweek stellen we de mogelijkheid op de site open om je in te schrijven voor de lustrumwedstrijden.

Maar voordat het zo ver is gaan we als voorproefje starten met de spectaculaire 60 holes estafette-wedstrijd op zaterdag 24 juni en dat is nog maar 16 nachtjes slapen. De Lustrumcommissie is zeer verheugd te kunnen melden dat de inschrijvingen voor deze wedstrijd gevuld is en dat betekent dat er die dag 126 leden van onze club de baan in gaan. De eerste 21 spelers vanuit 21 teams zullen die zaterdag om 8:00 uur van start gaan met hun 10 te spelen holes en rond 10:15 uur worden afgelost door de volgende estafette spelers. De laatste estafette ploegen zullen dan om 19:15 uur vertrekken en rond 21:30 uur binnen zijn.

De Witte Juffer gaat deze avond een nasi maaltijd serveren voor € 12,50 pp waarvoor men zich via de site kan inschrijven. En vanaf 20:30 uur verzorgt de Lustrumcommissie een swingende muzikale invulling, dus wij verwachten die avond – met een prijsuitreiking rond 22:00 uur – een zeer grote opkomst.

Tot slot willen we laten weten dat voor ons Lustrum Gala Feest op zaterdag 2 september de uitnodigingen binnenkort verstuurd gaan worden.

Lustrum-nieuws: 60 holes wedstrijd

U leest het goed, we gaan met ons 60 jarig bestaan een lustrumwedstrijd over 60 holes organiseren.
Om dit te kunnen realiseren plannen we deze wedstrijd rond de langste dag ofwel op zaterdag 24 juni. Met een starttijd om 08:00 uur en een laatste ronde die moet starten om 19:15 uur moet dit gaan lukken. Wie heeft hier geen zin in ?

Met deze 60 holes pre-lustrum wedstrijd is het de bedoeling dat we alvast in de sfeer komen voor onze lustrumweek van 27 augustus t/m 3 september.
Het goede nieuws is dat je deze 60 holes niet in je eentje hoeft te spelen, maar met een estafette team van 6 man, ofwel iedereen van het estafette team speelt in de loop van de dag 10 holes. Totaal kunnen er aan deze wedstrijd 21 teams van 6 man meespelen. Dit betekent dat we deze dag met maximaal 126 golfers de baan in kunnen.

Voor deze 21 estafette teams zoeken we vanaf nu captains die hun eigen team met VGC leden willen gaan samentellen. Natuurlijk is er hierbij alle vrijheid om in overleg met de teamspelers te bepalen wie hoe laat van start gaat. En hoe mooi zou het zijn als deze teams samengesteld gaan worden uit een deelnemersveld van jong en oud, van man en vrouw en van lage en hoge handicappers.

Deze spectaculaire 60 holes wedstrijd gaan we natuurlijk op deze zaterdagavond afronden met een feestelijk en muzikaal aangeklede prijsuitreiking.
Potentiële team captains kunnen zich nu reeds melden bij Jacqueline Hardenbol (Lustrumcommissie) hardenbol@upcmail.nl


Lustrum VGC 60 jaar: Nog 179 nachtjes slapen …..

In februari heeft de Lustrumcommissie samen met de voorzitters van de verschillende VGC- commissies het concept-programma van de lustrumweek van zondag 27 augustus t/m zondag 3 september doorgesproken. Gezamenlijk wordt nu de verdere invulling van deze week inhoud gegeven. In het kort ziet de lustrumweek er als volgt uit:

• Zondag 27 aug Cross Country in combinatie met preuvenement in de baan.
• Maandag 28 aug Rabbits lustrumwedstrijd.
• Dinsdag 29 aug Herendag lustrumwedstrijd.
• Woensdag 30 aug 9 holes wedstrijd in de avond met lichtgevende ballen.
• Donderdag 31 aug Damesdag lustrumwedstrijd.
• Vrijdag 1 september Relatiedag met 9 holes golfwedstrijd voor sponsoren, relaties, etc.
• Zaterdag 2 september 9 holes wedstrijd voor leden met introducés.
Avond: groot feest in het teken van ons diamanten lustrum.

Met de Jeugdcommissie hebben we plannen besproken om op Zondag 3 september een lustrum-wedstrijd te organiseren specifiek voor onze jeugd, ouders en vriendjes. In de volgende lustrum mededeling gaan we verder op dit programma in en ook hoe we de bijzondere VGC pre-lustrum wedstrijd op zaterdag 24 juni in het teken van VGC 60-jaar gaan invullen.

De lustrumcommissie,
Koos Giesen (vz), Jacqueline Hardenbol, Ellen Twilt, Jacqueline Verhoeff, Marinus Ditzel, Huub van Riggelen en René Wever.

 

Persbericht juni 2017

JUBILEUM VELUWSE GOLF CLUB 60 JAAR

Eén van ‘s lands oudste golfclubs viert de week van 27 augustus tot 3 september haar 60 jarig bestaan. De Club heeft ca. 400 leden en een bloeiend verenigingsleven, waarbinnen vele 9 en 18 holes wedstrijden jaarlijks worden georganiseerd. Met gepaste trots mag de golfbaan gezien worden als één van de fraaiste golflocaties in Nederland.
Met een actuele visie en aanpak geven leden en bestuur een enthousiaste invulling aan dit jubileum.

Geschiedenis
De Veluwse Golf Club is op 15 oktober in 1957 in hotel Oranjeoord te Hoog Soeren opgericht, waarna men is begonnen met golfen op een stuk grond van ongeveer 6 hectare in Park Berg en Bos te Apeldoorn. Toen duidelijk werd dat een golfclub levensvatbaar was ging men op zoek naar een terrein om een echte baan aan te leggen. Via contacten met de Koninklijke Houtvesterij werd Hoog Soeren onder de loep genomen. Het meest geschikt bleek toen een stuk grond bestaande uit een kalverweitje, een stukje bos, een dorpsvoetbalveldje, een korenveldje en de vuilnisbelt van Hoog Soeren. Nadat Prinses Wilhelmina toestemming had gegeven voor de aanleg van een 9 holes baan, op voorwaarde dat enkele karakteristieke boomgroepen behouden zouden blijven, konden de voorbereidingen beginnen. De buitengrenzen van de golfbaan bestonden al min of meer, waardoor de boomgroepen die de baan nu nog steeds begrenzen dan ook al zeer oud zijn. De Engelse architect C.K. (Ken) Cotton werd bereid gevonden de baan te ontwerpen. In maart 1962 is begonnen met de aanleg van de huidige baan en op 18 mei 1963 was de officiële opening van de huidige baan. In de jaren 2015-2016 heeft de golfbaan een groot aantal aanpassingen en verbeteringen ondergaan, waarmee de Veluwse Golf Club zich momenteel op de internet site van Leadingcourses heeft weten te rangschikken op de 5e plaats van alle 9 holes golfbanen in Nederland.

DAGPROGRAMMA Lustrum Veluwse Golf Club 60 jaar
Het lustrumprogramma kent van 27 augustus tot en met 3 september vele verschillende wedstrijden en activiteiten.
Voorafgaand aan deze lustrumweek wordt op zaterdag 24 juni een nooit eerder vertoonde golfwedstrijd gespeeld over 60 holes. Hierbij gaan teams van 6 golfers in een estafette vorm 60 holes spelen. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond gaan dan 126 golfers de baan in. De afsluiting van deze unieke wedstrijd wordt die avond op het clubhuis gevierd met live muziek.
Zondag 27 augustus start het lustrumprogramma met een “18 holes preuvenement wedstrijd”, waarbij de deelnemers in de baan worden verrast met hapjes en drankjes. Maandag, dinsdag en donderdag worden wedstrijden georganiseerd vanuit de verschillende commissies. Op de woensdag is er een 9-holes wedstrijd in het donker met lichtgevende golfballen, die wordt voorafgegaan door een barbecue voor de deelnemers. Op de vrijdag gaat de Veluwse Golf Club haar relaties ontvangen met een rondje golf en aansluitende borrel. Op zaterdag volgt een wedstrijd waarbij de leden gasten kunnen uitnodigen en die avond is er een Lustrum Gala Feest met onder andere muziek van de Crazy Piano’s. De lustrumweek wordt op zondag afgesloten met een wedstrijd voor de jeugdleden en hun familie en vrienden.

Als klap op de vuurpijl verschijnt er rondom dit lustrum nog een lustrumboek. Het thema van dit boek is het verleden en heden van de Veluwse Golf Club, maar ook wordt een blik geworpen op de toekomst van de golfsport.

flyer 2017 compleet_resultaat lustrum logo_resultaat