Jeugd

Er is een leuke groep jeugdleden tussen de 8 en 21 jaar. Er zijn 16 groepslessen per jaar en daarnaast worden er jeugdwedstrijden georganiseerd.Doel van de jeugdcommissie is om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen.De kinderen die nog niet zo goed kunnen golfen, worden apart opgevangen.
Voor overige informatie kunt u bellen met Betsie van de receptie (055-519 1275) of kunt u een mail sturen naar secretariaat@veluwsegolfclub.nl

Overzicht contributie 2018 Jeugd tot 21 jaar

Jeugdlessen
De basis voor de jeugdlessen is plezier in het golfspel. Onze jeugd betaalt € 115,00 voor het lespakket. Hiervoor krijgen zij 16 lessen van 1 uur (op de donderdagmiddag of zondagochtend), verdeeld in 8 lessen vóór en 8 lessen na de zomer.

Professional
Arnoud van Opijnen is de (PGA-opgeleide) golf professional van de Veluwse Golf Club. Arnoud is – als lid van de jeugdcommissie – nauw betrokken bij alle jeugdactiviteiten en jeugdwedstrijden. Daarnaast geeft Arnoud ook alle jeugdlessen en stelt hij het golflesprogramma op.

Theorielessen
Voor het spelen van wedstrijden en het spelen op andere golfbanen in binnen- en buitenland is het noodzakelijk dat je de golfregels kent. Hiervoor organiseert de Veluwse Golf Club aparte theorielessen, waarmee de jeugd baan-permissie, een clubhandicap en een EGA-handicap kan verkrijgen.
Alle jeugdleden tot 14 jaar waarvan de golfpro vindt dat zij toe zijn aan het behalen van een clubhandicap, worden door de jeugdcommissie opgegeven voor de theorielessen. Deze worden in het clubhuis gegeven.

Activiteiten / wedstrijden
Naast de lessen zijn er het gehele seizoen regelmatig onderlinge wedstrijden en speelmomenten waarop geoefend kan worden. Een aantal van deze evenementen wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, soms met ouders en begeleiders.

Informatie vanuit de jeugdcommissie loopt via E-mail en de Veluwse website.

Jeugd ouder wedstrijd:

Meerdere keren per jaar organiseert de jeugdcommissie een jeugd / ouderwedstrijd. Alle jeugdleden mogen met hun (groot-)ouders meedoen. De (groot-)ouders moeten minimaal GVB of een handicap 54 hebben. Heb je geen golfende (groot-)ouders, dan mag je ook spelen met een “surrogaat”-ouder. Daarna gaan we met z’n allen gezellig eten, waarbij ouders, broertjes en zusjes ook van harte welkom zijn.

Halloween “Glow-in-the-dark” wedstrijd:

Traditioneel spelen wij in oktober in het donker met lichtgevende golfballen. Voor de wedstrijd begint staat het bekende “scary-dinner” op het programma.