Jeugd

Overzicht contributie Jeugd tot 21 jaar Versie mei 2018

 

Jeugd

Er is een leuke groep jeugdleden tussen de 8 tot 21 jaar.
Er zijn 16 groepslessen per jaar en daarnaast nog jeugdwedstrijden.
Doel van de jeugdcommissie is om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen.
Degenen die nog niet zo goed kunnen golfen worden apart opgevangen.
Ieder jaar is er in de eerste week van de zomervakantie een golfkamp van 2 dagen, waarbij je één nacht op de club slaapt.
Meer onder de kop Jeugd. Voor overige informatie, bel met Betsie van de receptie (055-519 1275) of mail naar jeugdvgc@hotmail.com

Je vindt ons ook op Facebook

Jeugdlessen

De basis voor de jeugdlessen is plezier in het golfspel. Pas daarna komt de drie-eenheid: les, trainen en spelen.
Onze jeugd betaalt € 115,00 voor het lespakket, waarvoor zij 16 lessen van 1 uur op de donderdagmiddag of zondagochtend krijgen; verdeeld in 8 lessen voor en 8 lessen na de zomer.

Professional


De Veluwse Golf Club heeft met Arnoud van Opijnen een (PGA-opgeleide) golf professional. Arnoud is – als lid van de jeugdcommissie – nauw betrokken bij alle jeugdactiviteiten en jeugdwedstrijden. Daarnaast geeft Arnoud ook alle jeugdlessen en stelt hij het golflesprogramma op.

Theorielessen


Voor het spelen van wedstrijden en het spelen op andere golfbanen in binnen- en buitenland is het noodzakelijk dat je de golfregels kent. Hiervoor organiseert de Veluwse Golf Club aparte theorielessen, waarmee de jeugd z’n baan-permissie, clubhandicap en EGA-handicap kan verkrijgen.
Alle jeugdleden tot 14 jaar waarvan de golfpro vindt dat ze toe zijn aan het behalen van een clubhandicap worden door de jeugdcommissie opgegeven voor de theorielessen, die op het clubhuis worden gegeven.

Activiteiten / wedstrijden

Naast de lessen zijn er het gehele seizoen regelmatig onderlinge wedstrijden en speelmomenten waarop geoefend kan worden. Een aantal van deze evenementen wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, soms met ouders en begeleiders.
Informatie van de jeugdcommissie loopt via E-mail en de Veluwse jeugd Facebook pagina of de Veluwse website.
Competitie Jeugd
In het competitieseizoen 2016 komt de Veluwse Golf Club met 2 jeugdteams uit in de NGF-jeugdcompetitie.
Jeugd ouder wedstrijd
Meerdere keren per jaar organiseert de jeugdcommissie een jeugd / ouderwedstrijd. Alle jeugdleden mogen met hun (groot-)ouders meedoen. De (groot-)ouders moeten minimaal GVB of een handicap 54 hebben. Heb je geen golfende (groot-)ouders, dan mag je ook spelen met een “surrogaat”-ouder. Daarna gaan we met z’n allen gezellig eten, waarbij ouders, broertjes en zusjes ook van harte welkom zijn.
Jeugdkamp
In de zomer organiseert de jeugdcommissie altijd het Jeugdkamp dat is bedoeld voor alle jeugdleden en eventuele vriendjes en vriendinnetjes. De gezelligheid en het samenzijn staan voorop, maar ook sportieve elementen komen voldoende aan bod. We hebben een leuk, gezellig en sportief programma. Ook wordt er gegolfd, gegeten, gezongen, gekletst en gespeeld. Wil je weten hoe leuk het is? Bekijk dan de foto’s op de site of op Facebook.
Thoma TBB Beker
Het was zondag 11 juni 2017 een mooie dag om te golfen. En dat was tijdens de jaarlijkse Thoma TBB Beker te merken aan de scores. De top 3 mocht een mooie score opschrijven over 9 holes van 22, 19 en respectievelijk 16 stableford punten. Tom van Balen was zichtbaar blij om de beker in ontvangst te nemen. Thomas van Wensen werd tweede met weer een mooie score. Tom en Thomas zakken weer wat in handicap, iets waar beide heren heel blij mee zijn. Alexander Hemmers was ook tevreden met zijn derde plek.
Op 2 juli wordt alweer de laatste jeugdwedstrijd voor de zomervakantie gespeeld met als thema: anders, gekker en lekker……..
Jeugdkampioenschap Matchplay 2016

Afgelopen zondag, 29 mei 2016, heeft Mikel Hylkema zijn titel kunnen prolongeren. Na een zinderende finale die over 19 holes gespeeld werd, eindigde uiteindelijk Björn de Lange als tweede. Tom van der Put en Tom van Balen zijn verdienstelijk gedeeld derde geworden. Voor het eerst in de historie van De Veluwse werden de ½ finale en finale tegelijk met de Heren en Dames gespeeld. Het werd een gezellige dag waarop we prachtig golf hebben gezien en het publiek enthousiast meeliep. Op een goed gevuld terras konden er dan ook drie winnaars gehuldigd worden. Hartelijk dank aan de sponsor SolidPack voor de mooie prijzen.
Ingrid van Balen, Jeugdcommissie

VGC jeugd bij KLM OPEN 2016
Afgelopen zondag hebben we met een groep jeugdleden van de Veluwse genoten van een fantastisch KLM OPEN. Voor het eerst in de geschiedenis van de VGC vertrok een groep van 18 jeugdleden naar dit super evenement. Dank zij de sponsoring van Dusseldorp, konden wij in 3 BMW Tourers richting Spijk rijden. ’s Ochtends vroeg om 08.00 uur werden op de parkeerplaats van de VGC de lunchpakketten verdeeld en de rode, Team VGC, clubpolo’s uitgedeeld. Het was fris en het miezerde wat. We hoopten maar dat het in de loop van de dag beter zou worden. Maar goed en wel aangekomen in Spijk begon het weer te klaren. De meeste competitiespelers van de Veluwse besloten de baan in te gaan en de jeugdigen bleven spontaan in het Funpark hangen. Bij de Club Challenge in het Funpark was het heel spannend. Van de 8 deelnemende clubs is de Veluwse uiteindelijk 2e geworden. Na een spannende play-off waarbij Alexander en Tom hun best deden verloor het Team VGC toch nipt van de Rosendaelsche. Ondertussen waren er twee groepen al de baan in gegaan, waarvan enkele Joost Luiten (op twee holes na) de hele ronde hebben kunnen volgen. Zij hebben iedere birdy van dichtbij meegemaakt, en dat was schitterend. Arnoud was ondertussen de baan in gegaan met wat andere competitiespeelsters/-speler, en veel plezier gehad maar ook veel uitgelegd over de European Tour. Blij met hun 2e plaats in de Club Challenge besloot deze groep kids met 3 begeleiders de baan in te gaan. En wat hebben zij zich voorbeeldig gedragen! Muisstil bij de tee-box, relaxed tijdens het lopen en spontaan verrast om zo dicht bij de pro’s te kunnen zijn. Maar al gauw werd besloten om naar de 18e te gaan voor handtekeningen en memorabilia. En voor sommigen met succes! Gesigneerde golfballen, handschoenen en een hoop lol. Ondertussen kropen de dames op de tribune. Dat was een goede move, want we hebben Joost van dichtbij zien winnen, zien huggen met z’n ouders en vriendin en een mooie, zelfs emotionele speech zien houden. Wat een feest op the Dutch! Jeugdleden die Joost hebben gevolgd, kids die de baan hebben doorkruist en kids die bijna alle spelers van dichtbij een high-five hebben gegeven. En wij als begeleiders zijn allemaal super trots op deze mega kids. Geen onvertogen woord, geen etiquette overtreden. Alleen maar plezier met elkaar. Ook op de terugweg toen er voor 22 man bij de Mc Donalds besteld moest worden. Super Louise, zoals jij dit regelde. En zo attent hoe de oudere jeugd de tafels van de, ondertussen stuiterende, kiddo’s opruimden. Het thema van het KLM OPEN 2016 was innovatie hoorden wij in de speech bij de prijsuitreiking. Dat is gelukt. Maar wat ons betreft zijn we dit weekend een traditie gestart. Met veel plezier zijn we met deze fijne groep golf(st)ers op stap geweest. Wat ons betreft: volgend jaar weer!

Ingrid van Balen, Namens VGC KLM OPEN commissie: Arnoud van Opijnen, Annette van Walt Meijer, Viviane van Wensen