Geplaatst op 14 mei 2018

Zomeravondcompetitie 2018

Op 6 juni a.s. gaat de ZAC 2018 weer van start. Gedurende 10 aaneengesloten woensdagen wordt er weer gestreden om de Willy van Riggelen trofee. 10 woensdagen lang maakt iedereen kans een ZAC golfbal te winnen en om aan een goede eindpositie in het klassement te werken. Op 15 augustus zal de ZAC worden afgesloten met een slotwedstrijd en feestelijke avond.

De ZAC is een 9-holes wedstrijd en staat open voor iedereen die lid is van de Veluwse Golfclub. Voor nieuwe leden en kennismakers is de ZAC een uitgelezen manier om kennis te maken met het verenigingsleven van de Veluwse en om andere leden te ontmoeten. Daarnaast is het ook leuk om in een ongedwongen sfeer wedstrijdervaring op te doen. De Witte Juffer staat in de startblokken om u na de wedstrijd te voorzien van een drankje en een heerlijk gerecht op het terras of clubhuis.

Hieronder volgen enkele aanbevelingen en verzoeken:

– vanaf 14.00 uur wordt er gestart en om 19.30 zal de laatste flight afslaan. Om werkenden ook voldoende mogelijkheden te bieden om mee te spelen, verzoeken wij de niet-werkenden zich zoveel mogelijk voor 17.30 uur in te schrijven;

– leden mogen gastspelers uitnodigen met als doel hen kennis te laten maken met de VGC en hen te enthousiasmeren om kennismaker cq lid te worden. Per avond is het maximum aantal gastspelers bepaald op 3;

– de reservering van een handicart kan alleen door inschrijving via de website. Dit om een beter overzicht te krijgen bij indeling van de wedstrijd;

– verzoek aan de deelnemers is om een half uur voor afslaan zich te melden bij de wedstrijdtafel;

– het streven van de WHC en NGF is om zoveel mogelijk wedstrijden (9 en 18 holes) een qualifying status te geven, wat dus ook voor de ZAC geldt. Dit zal gefaseerd worden ingevoerd. Vorig jaar waren er 3 ZAC wedstrijden qualifying, dit jaar zullen er dat 6 zijn. Op andere wedstrijddagen dan waarop de wedstrijd qualifying is, is het om technische redenen niet mogelijk om een qualifying kaart te lopen;

– als een wedstrijd is volgetekend kunt u zich telefonisch opgeven bij één van de wedstrijdleiders, er zal dan getracht worden u alsnog in te delen als er een plaats beschikbaar komt.

Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij naar het wedstrijdreglement van de ZAC op de website.

De kleur van de ZAC is dit jaar hemelsblauw. Wij hopen deze kleur dan ook veel tegen te komen in en boven de baan. De ZAC is een belangrijk onderdeel van ons verenigingsleven en nodigen daarom iedereen dan ook uit om hieraan mee te doen. Vanaf a.s. woensdag staat de inschrijving open voor de eerste wedstrijd op 6 juni a.s.

De ZAC commissie