Nieuwsbericht
Geplaatst op 12 juni 2018

André wint eervolle prijs

Op maandag 11 juni werd op Het Rijk van Nijmegen dit jaar voor de 30ste keer de Barenbrug Golfdag gehouden.
André van der Woude veroverde daar een wel heel bijzondere prijs.

De naam van dit evenement is ontleend aan de grootste leverancier van graszaden en aanverwante producten, maar ook andere bedrijven die actief zijn in de golfmarkt sponseren het gebeuren. De gehele top van de Nederlandse golfwereld is daarbij aanwezig, baanmanagers, architecten, NGF, aannemers, baancommissarissen, hoofdgreenkeepers, enz. In totaal circa 120 deelnemers.

Uiteraard kon de Veluwse Golf Club daarbij niet ontbreken, zij was vertegenwoordigd door de Baancommissaris en de Hoofdgreenkeeper. De golfresultaten van beide heren zijn niet de reden van dit artikel, maar er gebeurde iets anders dat zeker vermeldenswaardig is.
Aansluitend aan de prijsuitreiking wordt jaarlijks de –De Bree Prijs- uitgereikt aan een (hoofd)greenkeeper die zich op een of andere wijze bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. En ja, André van der Woude.

Na een uitgebreide inleiding over het baanbeleid dat wordt gehanteerd door de VGC en de wijze waarop André daar invulling aan heeft gegeven, mocht hij de prijs onder luid applaus van alle aanwezigen in ontvangst nemen. In het bijzonder werd daarbij genoemd het beleid inzake de succesvolle bestrijding van het straatgras in onze greens.
André mag, met zijn gezin, geheel verzorgd (incl. ontbijt, diner, welness) een week naar een huis in een prachtig resort in Duitsland. Het was leuk om te zien hoe iedereen, met name collega-greenkeepers, André deze prijs gunden en hem daarmee feliciteerden.
Als baancommissie zijn we trots op deze eervolle prijs en ook wij feliciteren André van harte. Hij heeft het verdiend.

Wim Telgen, Baancommissaris