Geplaatst op 3 juli 2018

Bavaria – een unieke wedstrijd

Op de helft van het jaar 2018 zijn weer talloze (minder) belangrijke sportevenementen gehouden.Het WK-voetballen zal niemand zijn ontgaan. Het NK wielrennen werd verreden in het mooie Brabantse Hoogerheide. En dan was er de Austrian Grand Prix op de Red Bull Ring in Spielberg. Onze Max won deze race glorieus, wel met een beetje geluk, de Mercedes Bolides lieten het afweten, maar toch. Hij wist twee Ferrari’s, met wereldkampioenen Raikkonen en Vettel in de cockpit, door goed racemanagement achter zich te houden. In dit rijtje past natuurlijk ook onze Bavaria “ Om het vat”. Dit jaar een extra wedstrijd vanwege ons 60 jarig jubileum in 2017. In lokaal perspectief geplaatst werd er op hoog niveau gespeeld, in de serene rust van onze baan omgeven door het Kroon Domein.

Na de nodige uurtjes in de baan, waarbij niet alleen de fairways en de greens werden bezocht, verenigden de deelnemers zich op het terras voor een uitermate gezellig volgend onderdeel van het event. Op de foto is dit goed te zien. In het kader van alle gevoeligheden rond de nieuwe privacy-wetgeving zijn de aanwezigen onzichtbaar gemaakt.

Op hun onnavolgbare “Swinkelswijze” leidde Geert Swinkels de prijsuitreiking . Dat de wedstrijd ongemeen spannend was bleek uit de uitslag. In beide handicap-categorieën bleef het verschil tussen de nummers een tot en met vijf slechts vier slagen. Benno en Eric werden tenslotte de glorieuze winnaars. Benno verdient een extra compliment , niet alleen vanwege het hoogste aantal punten, maar ook voor de longest drive. In een gefingeerd politiebericht zou hij worden omschreven als een mannelijk personage met een redelijk tenger postuur. Dat zo iemand getalenteerde jonge musculaire golfers het nakijken geeft, plaatst de prestatie in een nog ander perpectief . Zo ook de neary, gewonnen door Martin, heren single-handicappers ? In dit prijzenfestival won Ronald de hoofdprijs. De Heren Swinkels hebben diep nagedacht en tenslotte een gordiaanse formule ontwikkeld volgens welke deze prijs gestalte krijgt.
Naast dit serieuze deel werden nog wat puntjes op de i gezet. De outfit van sommigen in het gezelschap was niet geheel in overeenstemming met de stalorders . Drie Bavarianen zonder das kregen een lichte reprimande en werden verzocht € 10,00 in het fonds ten behoeve van de Stichting Handicart te storten ( het inleggeld gaat daar ook heen). Helaas, er waren ook enige Veluwenaren met dezelfde omissie Slechts enkelen hadden wat zakgeld meegekregen en konden zo hun bijdrage leveren. Geert memoreerde dat hij een genoegelijke ronde had gelopen met interessante gesprekken over voor heren belangrijke zaken. Wat hem opviel op de greens was, dat het balletje vaak een eigen route volgde. Onzichtbare ondulatie of luchtspiegelingen, wie weet ?

Huub van Riggelen dankt de heren van Bavaria en hoopt dat deze mooie traditie die begon in de vorige eeuw nog in lengte van jaren zal blijven bestaan. Hij staat stil bij de recente naamsverandering van Bavaria. Tegenwoordig wordt gesproken van “ Swinkels Family Brewers “ Tenslotte worden er meer dan vijfentwintig verschillende soorten/merken bier op de markt gebracht. Daarnaast spelen familiewaarden, lange historie, karakter en passie een grote rol. Ook bij de Veluwse staan dit soort zaken hoog aangeschreven . Met name het clubleven is een belangrijk gegeven. Uit een NGF- enquête bleek dat de Veluwse wat dat betreft op de vijfde plaats is geëindigd terwijl haar restaurant De Witte Juffer de eerste plaats heeft bereikt.

Een mooie dag om in te lijsten .
Theo Dusseldorp