Geplaatst op 6 april 2018

Dames Senioren 1 in Stentor

Degenen die vanochtend hun krant “de Stentor” open sloegen konden genieten van een heel leuk artikel over ons onvolprezen Dames 1 senioren team. Nadat ze eerst al waren genomineerd voor sportploeg van het jaar, blijft wederom niet onopgemerkt dat onze regio in de hoofdklasse is vertegenwoordigd bij de golfsport, en terecht.

Het artikel kunt u hier lezen:  Hoofdklasse, dat is hard tegen hard.

Dat “Hoofdklasse hard tegen hard is” is waar, maar het blijft wel sportief gelukkig. Ter voorbereiding op de competitie – die gisteren in deze klasse van start ging – speelden onze dames tegen alle concurrentes op 29 maart op de Hilversumse. Een veld met  bijna allemaal single handicappers. Een greensome, waarbij Ellen Twilt en Jacqueline Hardenbol 11e werden van de 57 teams, niet onverdienstelijk tussen dit dames geweld.

Gisteren was de vuurdoop in de hoofdklasse op Golfclub Zeegersloot. Na de greensomes tegen de Haagsche stond het 3-3. Uiteindelijk werd het weliswaar 15-3 voor de Hagenaars, maar iedereen van onze club werd in zijn single pas na veel strijd – en soms nipt – verslagen. Dus kansloos voor handhaving zijn ze zeker niet. De Haagsche is wellicht het sterkste team in deze poule. Dat het team barst van de strijdlust blijkt wel bij nadere bestudering van de foto bij het artikel in de Stentor: