Geplaatst op 12 juli 2018

Damesdag uitwisseling met Sallandsche

Enkele maanden geleden kregen we van de Sallandse Golfclub  “de Hoek” in Diepenveen een uitnodiging om met 10 tot 20 dames van de Veluwse op hun damesdag mee te spelen.

Na wat correspondentie over en weer werd de datum vastgesteld op 10 juli. Wij zijn met uiteindelijk 28 dames naar de Sallandse getogen. Onderweg en bij aankomst viel er wat regen/motregen. Dit deed echter geen afbreuk aan de stemming in het clubhuis. Na ontvangst met koffie en een “bijtje”, kregen we van Ingrid en Jeanne (damescommissie) een “briefing” over de wedstrijdvorm, die wij zouden gaan spelen: Texas Scramble.

Er was geprobeerd om in iedere flight 2 van onze dames samen te laten spelen met 2 van hun dames. Helaas lukte dat niet helemaal, maar daar leest u verder in dit stukje over!
De shotgun start was om 11.00 uur en na ongeveer 1 uur spelen, brak het zonnetje door. De baan lag er goed bij en de spelvorm zorgde voor een zeer ontspannen sfeer. Van verre was het gelach in de baan te horen. Halverwege de wedstrijd werden we ook nog eens in de baan verrast door Ingrid en Jeanne met een overheerlijk hapje (door hen zelf gemaakt).

De prijsuitreiking, bestaande uit meerdere varianten van de Deventer koek en lekkernij, vond plaats op een zonnig en vol terras. Zeer opmerkelijk waren de winnaars van deze wedstrijd:
3 dames van de Veluwse Golf Club en 1 dame van de Salllandsche Golfclub (Zie begeleidende foto’s).

1e prijs: Nanneke, Joleen, Julliette en Hetty,
2e prijs: Jacqueline, Marijke en Minie, Tylla,
3e prijs: Tjaan, Clara en José, Marrie.

Als dank voor deze zeer goed georganiseerde dag hebben wij de voltallige damescommissie een bloemetje aangeboden.
Deze fantastische dag werd afgesloten onder het genot van een drankje met een soepje en lekkere broodjes.

Op 20 september komen de Sallandsche dames voor de uitwisseling bij ons.
Wij hopen er dan ook zo’n fantastische dag van te maken met naast het golfen, veel plezier, ontspanning en gezelligheid met veel hartelijke vrouwen. En misschien ook nog een zonnetje!

Namens de damescommissie, Marjolein en Mirjam