Geplaatst op 8 oktober 2018

De Cross Country 2018

Hoewel ik bij een Cross Country het beeld heb van een moeilijke baan en donker weer met regen, kortom speciaal voor golfers die van zwoegen houden, bleek deze wedstrijd dit jaar een zonovergoten feest op het parcours kris kras over onze prachtige baan. De wedstrijdleiding en greenkeepers hadden voor prima speelomstandigheden gezorgd voor deze wedstrijd die al sinds de jaren ’70 wordt gespeeld met een vrijwel onveranderd parcours.

Hoewel mijn flight met Cees Jan Vloon en Peter Miedema geen enkele moeite had met de baan maar niet in de prijzen viel vanwege net missende puts en opeens verdwenen goed geslagen ballen, hebben we toch een prima dag gehad. Cees Jan, voor wie dit zijn eerste Cross Country wedstrijd was, legde zich nu al vast op deelname in 2019.

Na de wedstrijd bleek dat iedereen ons enthousiasme kon delen en was vermeldenswaard dat :
– Leo van den Heuvel speciaal uit Parijs voor deze wedstrijd een wedstrijdshirt en pet van de Ryder Cup heeft laten komen. Het mocht hem niet baten want hij viel buiten de prijzen
– Dennis Bartels een hole-in-one op hole 8 ( afslag 9 (heren) naar green 6 – par 3 ) had gemaakt echter helaas met zijn provisionele bal.
– het goed was te zien dat ook Gijs van Praagh, na zijn succesvolle jeugdjaren bij ons, weer de weg weer naar een wedstrijd op de Veluwse heeft gevonden.
– de Dames er na de wedstrijd weer piekfijn uitzagen. Bij de Heren begint het jasje/dasje wat in verval te geraken ( shame on us ! ).

Waar we allen om spelen is natuurlijk het aantrekkelijke prijzengebeuren dat uitstekend was verzorgd door Corine van Lie Peters. De trays met een heerlijke variatie bospaddestoelen gingen naar :

Bij de Dames :
1) Yolanda Vloon 31 punten
2) Tjaan Brands 30 punten
Bij de Heren :
1) Kees Van Zuijlen 36 punten
2) Ralph Grotens 35 punten

De wedstrijdleiders Rob Selles en Ralph Grotens hebben een prima job gedaan. Hartelijk dank !

Michiel.