Geplaatst op 13 augustus 2018

Geslaagd Herendaguitje

Traditioneel organiseert de winnaar van het voorgaande jaar het Herendaguitje. Zo ook dit jaar en de gelukkige winnaar van toen Bart Schudel (de Gelpenberg) had een mooi programma weten samen te stellen.

Met 22 deelnemers togen we via Arnhem naar Golfclub Borghees, net over de Duitse grens bij Elten, alwaar we werden getrakteerd op Caffee und Kuchen. Iedereen was keurig op tijd, zodat er nog mogelijkheden waren om de drivingrange te testen en op de puttinggreen te zien hoe de ballen wilden rollen. De baan was zoals overal de laatste maanden behoorlijk geel en hard. Maar dat waren we natuurlijk al wel een beetje gewend. De normaal aanwezige hoge rough was – gelukkig voor ons allen – behoorlijk kort zodat afzwaaiers over het algemeen gemakkelijk waren terug te vinden.

De baan van Borghees is vrij lang (geel 6138m), heeft een aantal doglegs en waterpartijen, alsmede behoorlijk veel (niet al te moeilijke) bunkers die wel erg strategisch waren gesitueerd. De zeer vlakke baan is daardoor erg verraderlijk, want hij lijkt makkelijker dan je denkt. Het aantal extra slagen voor de playing handicap t.o.v. de Veluwse gaf dat natuurlijk wel aan. Er zijn geen kranen met drinkwater in de baan, maar na negen holes kom je wel langs het clubhuis zodat de flesjes gemakkelijk kunnen worden bijgevuld.

Volgens het beproefde concept van de Herendag werd gespeeld om Stablefordpunten met verrekening, zowel individueel als voor de teamprijs.

Het weer was een cadeautje! Na alle hitte van de afgelopen periode en vervolgens een aantal flinke buien de voorgaande dagen, was het opnieuw heerlijk zonnig met een temperatuur rond de 25 graden. Er is dus behoorlijk gescoord voor de teamprijs moest er bij wijze van spreken zelfs worden gerekend achter de komma.

Na een gezellige borrel op het terras en een lekkere douche in de prachtige onlangs vernieuwde (maar wel erg kleine) kleedkamer mochten we aan tafel. Het driegangenmenu als onderdeel van het arrangement was prima verzorgd en werd door enkele zeer vriendelijke medewerkers snel en efficiënt geserveerd.

We hadden afgesproken dat winnaar Bart Schudel de prijzen zou uitreiken, zoals gebruikelijk bestaande uit golfballen. Hij deed dat zoals we van hem konden verwachten met veel humor en toch werd de spanning door hem wat opgevoerd, want de winnaar van dit jaar mag in 2019 het volgende Herendaguitje gaan organiseren.

De teamprijs was voor de flight van Marinus Ditzel, Bart Schudel en Hans Hardenbol (72 Stablefordpunten).

Bart had voor het team dat het niet zo goed gedaan had drie leuke troostprijzen meegenomen. Die werden met waardering in ontvangst genomen. Uiteraard zullen we het anoniem houden, maar hun namen zijn bekend bij de redactie.

Individueel werd uw scribent derde (32 Stfd), Jaap de Boer werd tweede (33 Stfd) en winnaar werd Lambert Hoving (35 Stfd). Hij ontving zijn prijzen in stilte, kennelijk beduusd wat hem overkwam zodat zijn overwinningsspeech achterwege bleef. Daar hadden we als Herendag wel een beetje op gerekend, ons niet beseffend dat het eigenlijk mooi tijd was om op te stappen.

Want aan alles komt een eind en ook aan een prachtig Herendaguitje met een mooie baan, een prima ontvangst en een zeer gezellige groep Heren.

Bart – en medecommissieleden van de Herendag – bedankt! Volgend jaar gaan we er natuurlijk weer voor met een nieuwe wedstrijdleider.

Boudewijn van de Rhoer