Geplaatst op 10 mei 2018

Hemelvaart wedstrijd

Hemelvaartsdag  9 holes wedstrijd, 9 mei 2018. Een traditioneel gebruik, dat aan  Hemelvaartsdag verbonden is in Nederland, is het Dauwtrappen: voor het ochtendgloren opstaan en vervolgens in groepsverband een wandeling door de natuur  maken.

Men stond vaak al om drie uur s’ nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren. Ik zie een aantal overeenkomsten met de 9 holes wedstrijd die we vanochtend bij de Veluwse hebben gelopen: in groepsverband door onze mooie baan te lopen, ik heb persoonlijk geen deelnemer horen zingen maar uiteraard wel de  vele vogels rond de baan.

Ik heb niemand blootsvoets door de baan zien gaan, maar wel golfballetjes zien “dansen” door het gras. Wellicht heeft deze wedstrijd voor een aantal deelnemers ook nog een zuiverende werking gehad “op hun spel”. Een heropleving ( in tegengestelde zin) van de natuur was er ook, na een aantal zeer warme  en zonnige dagen starten we vanochtend met wat druilerig weer maar gelukkig met slechts een paar druppels regen.

De goed bezette wedstrijd met wel 48 deelnemers verliep prima, onder leiding van Henny Grootkerk en Catherine Keukens, die alles onder controle hadden en zo kon iedereen om 9 uur van start. In de baan liep alles vlot door en kon er gespeeld worden onder prima omstandigheden en heerlijk weer. Bij terugkomst konden we op het terras zitten waar de zon zich zelfs  nog even van zijn goede kant liet zien.

Bij de prijs uitreiking bleek dat het een geheel dames-feestje was geworden,  er werden 5 prijzen verdeeld en dat waren dus allemaal  dames. Op de 1e plaats Yvonne Huisman met een mooie score van 23 punten de 2e plaats was voor Idelette van Beurden de 3e prijs voor ondergetekende,  4e werd Anne Pruijs en 5e Annette Lameris. De dames kregen allemaal een bloemetje en een bloemenbon van Wim van Munster Bloemsierkunst.
De prijzen waren verzorgd door Corine van Lie Peters.

Na de prijsuitreiking bleven de meeste deelnemers lunchen en de lunch was uiteraard weer goed verzorgd door de complete brigade van de Witte Juffer.

We mochten genieten van een heerlijke asperge soep, sandwiches, broodjes, salades en flammkuchen.
Al met al weer een zeer geslaagde wedstrijd.

Met sportieve groeten,

Rita van den Heuvel