Geplaatst op 28 april 2018

Oranjebokaal: 27 april 2018

Eerst maar eens wat getallen: voor de 31ekeer gespeeld, 60 spelers in de baan, 10 prijzen – waaronder een voor de mooist geklede vrouw en dito man, een sneary op 4/13 – , heel veel spekkies, 3  parels die zich afgebeuld hebben om ons van allerhande lekkers te voorzien – Natasja, Vivianne en Rianne -, 1 man achter de kachel en 40 eters die van een heerlijk Indisch buffet hebben genoten.

Zo’n echtparenwedstrijd heeft toch altijd een bijzondere sfeer en deze helemaal: je rijdt al door een gepavoiseerd Hoog Soeren, het clubhuis is mooi versierd, iedereen heeft oranje aan en/of op, een vrolijke Herendagcommissie die het volgens de voorzitter erg zwaar gehad heeft met de organisatie (waarvoor dank!) achter de wedstrijdtafel en ieder team krijgt nog twee mandarijntjes op de koop toe. Op niet mis te verstane instructie van de commissie hokken we op in het met paraplu’s afgebakende stukje grond voor de camera van onze hoffotograaf. “Hoeden en petten af, anders zie je straks alleen maar zwarte ogen”, is zijn verzoek. Hadden we toen al kunnen voorzien dat een van de weinigen die zich van dat verzoek niets aantrok de latere winnaar zou zijn?

Meedoen was, zoals zo vaak, belangrijker dan winnen. Toch viel hier en daar een zweem van ambitie waar te nemen. “Ja zeg, dat lijkt nergens naar” en “Dat is weer helemaal niks” was hier en daar het  commentaar waarmee echtelieden elkaar probeerden op te beuren. Reken maar dat degenen die wel in de prijzen vielen, wat blij waren met het thema dat voor de prijzen van deze wedstrijd gekozen was: “De Witte Juffer”. En dan ook nog je prijs, waaronder twee appeltaart met koffie, uitgereikt krijgen van Natasja, omdat zij volgens de voorzitter van de Herendagcommissie veel beter zoent dan hijzelf. Soms hoef je aan zijn woorden niet te twijfelen.

Caroline en Benno: geweldig gedaan! Winnen met 34 Stablefordpunten is een prestatie op zich.

Winnaars van de 3eprijs.

PS: bijna vergeten: Leendert zei nog dat we moesten opschrijven dat we in zo’n gezellige flight zaten. Bij deze.