Geplaatst op 10 maart 2019

Prachtige finales Veluws Hert

Op 9 maart was het eindelijk zover. Na maanden van voorrondes en afvalwedstrijden bleven als sterksten voor deze dag over Anne Pruijs en Sonja van de Rhoer bij de dames singles en bij de greensomes de koppels Fergus Keith/Judith Reiff en Menno Schudel met vader Bart. De heren single finale van Menno tegen Jan Kuipers is uitgesteld tot 23 maart 09.30 uur opdat Menno geen 2 finales op één dag hoefde te spelen.
Dit alles onder weeromstandigheden die varieerden van prachtig golfweer tot storm, wind, regen en hagel.
Naast de finalepartijen liepen ook 18 dappere deelnemers aan de Veluws Hert Finaledag wedstrijd hun 9 holes stableford wedstrijd.

De finales waren beide spannend. Waar Sonja langzaam maar zeker een voorsprong 4/up kon opbouwen, pakte Anne op hole 12 een hole terug en iedere matchplay speler weet dat dan opeens de zenuwen een rol kunnen gaan spelen. Sonja bleek daar echter weinig last van te hebben en won de partij uiteindelijk op 16 : 3/2.
De greensome finale moest tot het einde toe doorgespeeld worden. De ’s ochtends speciaal uit Madrid voor deze partij overgekomen Judith ( chapeau voor je sportieve instelling, Judith) en Fergus stonden na een wisselend verloop van de wedstrijd op hole 15 nog 2 up maar vanaf die hole kwamen de Schudels los en wisten de laatste 3 holes te winnen en daarmee dus de partij ( 1/0). Beide flights verklaarden achteraf dat ze zelden zo’n sportieve en mooie partij hadden gespeeld !
De finaledag wedstrijd en daarmee de waardebon van € 25,- te besteden in de golfshop werd gewonnen door Marined Luyckx met 20 punten.
Bij de gezellige prijsuitreiking is helaas vergeten een schrijver voor het verslag aan te wijzen zodat u het moet doen met een stukje van de

Commissie Veluws Hert