Geplaatst op 30 juli 2018

President’s Tankard Vlaggenwedstrijd

Op zondag 29 juli 2018 is de President’s Tankard weer verspeeld. De President’s Tankard (letterlijk de Voorzitter’s Drinkbeker) is een van de oudste bekers van de club.  De beker werd  ter beschikking gesteld door oud-voorzitter ir. J.P.H. Nieukerke en in 1968 aan de VGC geschonken.

Voor de wedstrijd dit jaar waren er 28 inschrijvingen. De wedstrijdvorm is een vlaggenwedstrijd. Iedere deelnemer krijgt het aantal slagen dat de baan telt (71) plus de volledige playing handicap mee en nadat de deelnemer deze slagen heeft ‘opgebruikt’ moet de deelnemer zijn of haar vlaggetje plaatsen waar zijn of haar bal dan ligt. Dit resulteert in een kleurrijk schouwspel omdat de vlaggen overal  over de baan verspreid staan.

De weersomstandigheden waren na de hete periode van de afgelopen tijd zeer goed en ook de baan was in goede conditie. De resultaten van de deelnemers waren echter voor verbetering vatbaar. Er waren veel vlaggen te vinden op de 16e green en ook op hole 17 waren veel vlaggen te zien. Op hole 18 was slechts een beperkt aantal vlaggen te vinden. Er was echter een deelnemer die met kop en schouders boven het veld uitstak, namelijk Frank van der Raaij. Frank had als enige deelnemer na 18 holes nog een aantal slagen over en kon zijn vlag uiteindelijk op de 19e green neerzetten. Ondergetekenden speelden samen en speelden allebei precies hun handicap en konden daarom beiden hun vlag in de 18e hole neerzetten. Daarom ook dit gezamenlijke stukje proza.

Al met al was de President’s Tankard ook dit jaar weer een groot succes en we kijken uit naar de wedstrijd volgend jaar!

Myra Kraijenbrink en Leendert van Driel