Nieuwsbericht
Geplaatst op 6 december 2018

Slotdag Dames

De Slotdag van de Damesdag, een dag met een gouden randje!

Ons was een droge dag in het vooruitzicht gesteld dus was er royaal ingeschreven. Ziekte en ander ongerief noopten een paar dames om toch af te zeggen. Jammer voor hen want op een enkel spatje na hadden we het goed in de baan. Hoeksome was voor Marijke en mij de mogelijkheid om beider kwaliteiten goed te benutten. Marijke’s lange slagen waren prachtig en sommige van mijn approaches waren om over naar huis te schrijven. Zo kwamen we met een score van 30 binnen, niet om in de prijzen te vallen dachten we, maar we werden verrast met de derde prijs. Ook voor de eerste en tweede prijs bleek 30 punten voldoende. We kregen een leuke prijs, waarmee we deze winter als we warme chocolademelk drinken zeker aan deze dag terug denken.

Wat een feest was het om, nadat ieder zich in fraaie kledij had gestoken, te ontdekken dat ook dames die een lange Damesdag geschiedenis achter zich hebben maar niet konden spelen, aanwezig waren. Om er enkele te noemen: Atie en Karin. Nadat de dagprijzen verdeeld waren, was het de beurt aan de Jaarprijzen. Leuk en vlot wist de Commissie zich door een veelheid van prijzen heen te werken. Verrassing, of toch niet als je dit jaar met haar hebt gespeeld, was het dat Sonja met de mooie zilveren schaal mag pronken.

We zullen niet de naam van de andere laureaten noemen. Ze staan op de  foto’s die van hen gemaakt zijn.

We genoten van een lekkere traktatie uit de keuken. (Van die soep zouden velen het recept voor de komende feestdagen wel willen hebben.) Onderwijl werd er druk gewerkt aan de techniek om Tom Munsterman te ondersteunen bij zijn voordracht. Dat kregen de toegesnelde deskundigen niet voor elkaar, maar de film die hij kon laten zien van het orkest waren beeldend genoeg om je een indruk te geven van het enthousiaste spel van het NJO Orkest. Wie heeft zich al opgegeven als begunstigend vriend van het NJO? Doen! Het is zo leuk en stimuleren voor de ontwikkeling van deze jonge musici om mee te doen met alle muzikale mogelijkheden die het NJO biedt.

Met een glaasje aangeboden door de Damesdag Commissie aan tafel voor een smakelijke maaltijd. Het bleef niet bij een glaasje want Annelies, die er niet was om duidelijke redenen, trakteerde op een glaasje om de geboorte van haar jongste kleinkind te vieren. Hier werd op getoast en grootmoeder, moeder en kleinkind werd een mooie toekomst samen gewenst.

Hartelijk dank aan de Commissie voor het organiseren van een feestelijke en afwisselende dag. De grote opkomst van dames bewijst dat velen de Damesdag een warm hart toe draagt.

Janneke Robers en Marijke van Zuijlen