Geplaatst op 25 maart 2019

Wedstrijd Competitie Teams VGC Dames en Heren 24 maart

Dit fenomeen wordt door de club georganiseerd om iedere competitiespeler vlak voor het begin van de wedstrijden die er de komende periode echt toe gaan doen, zich een beetje competitief in te kunnen laten spelen. En dat is vandaag weer helemaal gelukt. Met 64 leden hebben we de jaarlijks terugkerende strijd gestreden. Veel dubbele starts op diverse holes.

Met goed weer in het vooruitzicht en met een fors deelnemersveld op een comfortabel tijdstip, werd deze wedstrijd onder leiding van de Suzanne van der Raaij en Jaap de Boer keurig geregisseerd met duidelijke instructies voor de vele captains.

En niet te vergeten de foto sessie voor bijna alle teams werd door Peter Essink met plezier handen en voeten gegeven. Om de 6 minuten een team. Opstellen met in het midden het langste teamlid. Het was de afgelopen maand nogal inregelen geweest voor hem, alles moest voor 11.30 uur op de foto staan en dat voor 12 teams. Het resultaat staat op de site.

Natuurlijk hadden een aantal teams naast de 3 trainingen van onze pro een trainingsweekend elders in Nederland (of elders?) ingelast om alvast los te komen. Nou met het weer van vorig weekend was dat in Drenthe (de GolfLodge) met veel regen, hele harde wind, en wat te weinig zon, goed oefenen; dat moet gezegd worden. Als winnend en beginnend herenteam 3 hebben we vandaag ons voordeel er mee gedaan en alvast ons visitekaartje hier afgegeven.

Wat een heerlijke dag was het vandaag, alhoewel een hele frisse wind ons wat rauw op het dak viel, hebben veel competitiespelers zich weer van hun veelal beste kant laten zien. De dames kwamen met – natuurlijk – een hoger punten aantal binnen dan de heren. Sonja van de Rhoer won de individuele prijs met 38 punten (Suzanne van der Raaij buiten mededinging had ook 38 punten) en met haar team won Sonja de eerste prijs (een grote pot met prachtige voorjaars viooltjes).

Wilko Lobeek won bij de heren de individuele prijs met 34 punten en het team van ondergetekende won de eerste prijs bij de heren (een fles met alcoholische inhoud en een blaaspijpje (?), verplicht in de auto in Frankrijk…grappig hoor..).

Het moet hier nog wel gezegd worden dat de captain van dit team zijn mannen juist aangespoord had om niet al te fanatiek er tegenaan te gaan, omdat anders eerst genoemde volgend jaar de wedstrijd mede moet organiseren.

Beste andere captains: zo werkt motiveren van een team dus. Vragen om het rustig aan te doen, en wat doen ze? Juist: goed spelen, juist: een eerste plaats bereiken, juist: een leuke prijs in ontvangst mogen nemen, en juist: de captain met het schrijven van een stukje achterlaten. Goed gedaan heren!

Na een mooie dag en fijn spelen, gaat iedereen zeker goed gemutst de komende competitie in.

Wij, Wilko, Kenly, Reinout, Fergus, Jan, Koos en H@ns, wensen alle teams veel succes en vergeet niet af en toe iets te schrijven over het verloop van jullie wedstrijden de komende weken. Een foto erbij ter opluistering zal leuk zijn.