Geplaatst op 4 mei 2018

Wij blijven in de Hoofdklasse

Alea iacta est! Wat een fenomenale prestatie van onze Dames senioren 1. Zij – en dus wij – blijven in de Hoofdklasse. Een ongelooflijk mooi resultaat in een poule met zoveel teams met zeer lage handicaps. Gisteren – donderdag 3 mei – was het letterlijk erop of er onder.

De Noordwijkse en de Haagsche bleken de afgelopen weken al bijzonder sterk te zijn. Ook de Leeuwenbergh was eigenlijk bijna niet te verslaan. En vorige week stond er veel op het spel tegen het toch ook sterke team van Zeegersloot. Tja, dat werd na een verhitte strijd 9 – 9.

Het moest dus nu gebeuren op de zonovergoten, werkelijk schitterende, baan van de Haagsche golfclub. Aangemoedigd door René Wever en Hans Hardenbol. IMG_0787En wel tegen de aller sterksten van de poule. De dames van de Noordwijkse met alleen maar lage single handicaps in het team. Ga er maar aan staan.

Nou dat deden onze dames dan ook. Want na de greensomes stond het maar liefst 5 – 1 voor de VGC. Alle 6 de teamleden hadden een geweldige prestatie geleverd. Winnen gisteren bleek echter in de singles bijna niet mogelijk, uiteindelijk werd het 7 – 11 voor de Noordwijkse. Wat mooi dat onze Tjaan Brands haar single won, knap. Wat een dag tussen de Haagsche Hopjes.

Uiteindelijk wisten we over alle wedstrijden – in deze zinderende poule – meer punten te behalen dan directe concurrent Zeegersloot. Een resultante van het feit dat we dit jaar allerminst van de mat zijn geveegd. Een prachtig voorbeeld van heel veel inzet en bovenal een ongekende team effort.

Gefeliciteerd Mary Kühne (captain), Tjaan Brands, Marijke Groesbeek, Jacqueline Hardenbol, Monique Kuipers en Ellen Twilt.