Geplaatst op 18 december 2018

Wildwedstrijd 2018

De laatste wedstrijd van het jaar is de wildwedstrijd. Altijd een volle lijst met deelnemers. Een 18 holes wedstrijd stablefort. Een prijzentafel om U tegen te zeggen. Voortreffelijke wedstrijdleiders en een perfecte prijzencommissie.
Hoe was het nu dit jaar op 15 december. Volgens de wedstrijdleiders, Sonja van de Rhoer en Ed van Tongeren was de intekenlijst ver overtekend, maar naarmate de wedstrijd dichter bij kwam en de temperaturen lager werden, haalden veel inschrijvers zich van de lijst en bleven er uiteindelijk maar 37 wildwedstrijd liefhebbers over. Hebben de afzeggers gelijk gehad? Ik denk van niet.

Het was echt koud, de verwarming in mijn handicart bleek helaas stuk te zijn, maar goed de gezelligheid in de flight en de warme chocolade met rum en slagroom (aangeboden door de Witte Juffer) maakte veel goed. Maar na 4 en een half uur in de baan te zijn geweest was het fijn om binnen te komen en weer wat warms te gebruiken.

Na het douchen en omkleden, dat deed gelukkig iedereen, was het een gezellige boel in het clubhuis.

De prijsuitreiking. Ed van Tongeren keek terug naar het afgelopen jaar. Hoe fantastisch het allemaal wel niet geweest was. De vele warme dagen, de mooie wedstrijden, de baan die er zo goed bij ligt en wat te denken van de ZAC-avonden met gemiddeld ongeveer 100 deelnemers per avond, geweldig. Ook de Witte Juffer met hun charmante dames sprong daar goed op in.

Afijn, nu de winnaars:

De sneary bij de dames werd gewonnen door Janske Roos en bij de heren was dat Ed van Tongeren.

De wedstrijd:

1. Annemarie Hondius met 32 punten
  2. Janske Roos met 31 punten
  3.    de schrijver van dit stukje met 30 punten
  4. Carolien de Reus 29 punten en als 5de Rob Selles met 28 punten

Het zat allemaal heel dicht bij elkaar.

De uitreiking van de prijzen was iets anders dan voorgaande jaren, in overleg met het Bestuur is er voor minder wild gekozen. Alleen de haas was het haasje. Verder wat kant en klare gerechten en diverse bouillons. Deze prijzentafel was prima verzorgd door de prijzencommissie te weten de dames Carolien van Tongeren en Corien van Lie Peters. In ruil voor het wild wat nu ontbrak werd er door het bestuur een kopje wild bouillon, een hertenvlees gehaktbal, die erg lekker was, en een drankje aangeboden. Bestuur hartelijk dank.

Na de prijsuitreiking ging men aan tafel, iedereen zag er feestelijk uit, zowel de dames als de heren (enkelen zelfs in smoking). Ik ben blij dat dit toch nog mogelijk is op onze club.

Aan iedereen een dankjewel voor deze prachtige zeer koude golfdag, maar met een geweldige warme afsluiting.

Met name:Dank aan de wedstrijdleiders Ed en Sonja,
dank aan mijn team Boudewijn en Jos,
dank aan de Witte Juffer,
dank aan de prijzencommissie.

Jaap de Boer.